Festivalului Internațional al Baloanelor cu Aer Cald
Clubul Național Sportiv AEROBIS,a organizat în perioada 26-28 mai 2017, cea de-a patra ediţie a Festivalului Internațional al Baloanelor cu Aer Cald „Aerobis Balloon Fiesta 2017”, care a avut loc la Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea al  S.A. „ Moldtelecom ”.

În cadrul festivalului au participat piloţi din România, Lituania, Rusia, Ungaria, Ucraina şi Moldova, unde au fost formate 12 echipe şi (12 baloane). Zborurile au avut loc dimineața între orele 6.00 și 8.00 și seara, între orele 17.00 și 20.00, în toate zilele festivalului.

Toate baloanele cu aer cald care au fost  lansate în cadrul „Aerobis Balloon Fiesta 2017” au volumul cuprins între 2.500 și 4.500 de metri cubi. Cel mai mare balon are o înălțime echivalentă cu cea a unui bloc înalt de 9 etaje și poate transporta până la 6 pasageri.

Zborul cu balonul este o activitate pentru toţi pasionaţii de aventuri, iar Moldova văzută de la înălţimea unui zbor de pasăre este magnifică, în viziunea participanţilor la eveniment!
Festivalul Cucuteni International Festival 2017
Pe data de 22 iulie 2017, culorile naturii, arta ceramicii și spiritul antichității a revenit  la Festivalul Cucuteni 2017 care s-a organizat  la Centrul de Instruire şi Agrement Ivancea. În cadrul festivalului s-au adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări: Polonia, România, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, SUA, Ucraina, Bulgaria și Rusia, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă - înfățișate în ceramică sau pe pânză – au reînviat cultura Cucuteni - Tripoli, centrul căreia în trecut a fost teritoriul Moldovei contemporane.

În cadrul festivalului au fost organizate:
  • MasterClass-uri de pictură și ceramică;
  • Iarmaroc de la cei mai buni meșteri artizani din Moldova;
  • Săpături arheologice pentru copii;
  • Atelier de creație pentru doritorii de a mânui tobele;
Festivalul a culminat cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi gigantice de ceramică, create de participanții la eveniment, ca  un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii.
 
GALERIE FOTO